Skapande skola

Integrera scenkonst i din undervisning!

Förutom att själva uppträda på olika kulturevenemang brinner vi även för att föra vidare vår passion och lära ut våra kunskaper inom scenkonsten. Vi erbjuder därför grundskolor möjligheten att integrera vår scenkonst i sin undervisning.

Beroende på era förutsättningar och önskemål erbjuder vi både enskilda workshops och fortlöpande lektioner under hela terminen.

Workshop

Vi erbjuder en workshop i poi. Efter uppvärmning och genomgång av grunderna i poi, får eleverna testa olika trick och får lära sig en enklare koreografi till musik.

Poi-undervisning under terminen

Under lektionerna lär sig eleverna grunderna i poi, och under terminen bygger vi successivt på med nya trick. Undervisningen innehåller flera moment där eleverna själva får prova sig fram och vara med och skapa koreografier. Under terminen får eleverna lära sig en poikoregorafi till musik och framföra denna med poi i lysande färger.

Terminen avslutas med att vi spelar in en film som både skolan och eleverna får ta del av. Lägg upp på skolans hemsida eller i sociala medier. Eleverna kan även dom lägga upp på sociala medier eller skicka till sina vänner och släktingar.

Förutsättningar

För att kunna genomföra lektioner i poi behövs, beroende på elevavtal, en större lokal där eleverna har utrymme att röra sig, exempelvis ett tomt klassrum eller idrottssal. Undervisningen kan genomföras både inomhus och utomhus. Under lektionerna använder eleverna träningspoi som vi tillhandahåller.

Aurora och Skapande skola

Anlita oss helt kostnadsfritt genom statsbidraget “Skapande skola”.

Skapande skola söks via Kulturrådet och är ett bidrag som syftar till att integrera konst och kultur i grundskolan och ge elever större möjligheter till eget skapande. Tanken är att alla ska ges möjlighet till delaktighet i kulturlivet genom att tidigt komma i kontakt med professionella kulturaktörer. Ni kan läsa mer om bidraget och hur ni ansöker här: https://www.kulturradet.se/sok-bidrag/vara-bidrag/skapande-skola/

Vi har tidigare erfarenhet av att arbeta inom ramen för Skapande skola och god vana av att samarbeta med kommuner runt om i landet. Genom bidraget Skapande skola har vi exempelvis skapat eldshower med eleverna på Waldorfskolan i Uppsala.

Hade jättekul och lärde mig mycket mer än vad jag trodde jag skulle göra!
Freja
Elev
Det var svårt till en början men när man väl kom in i det så var det kul att lära sig!
Jakob
Elev
Ett kul sätt att öva koordination och taktkänsla!
Filip
Elev
Jag tycker eldshow i skolan va fantastiskt, bara att lära sig något nytt och utmanande är superkul! Det gjorde att skolan blev en roligare plats och man fick va kreativ och använda kroppen och även hitta på nya idéer till eldshowen danser. Eldshowen gjorde att jag fick mer självförtroende till något som jag kände att jag var bra på som inte många kunde och jag lärde mig också hur man behövde samarbeta och hjälpa varandra. Det va en av de roligaste sakerna jag gjort i mitt liv och att vi fick den möjligheten betydde mycket för mig!
Elvina
Elev
Skapande skola-eldshowerna är bland det absolut roligaste jag någonsin har gjort. Det har varit enormt utvecklande och givande såväl psykiskt och fysiskt som socialt och har gett mig ett intresse som kommer att skänka mig lycka livet ut.
Hanna
Elev

Tveka inte att höra av er om ni har frågor eller vill veta mer!

info@eldshow.se